طرز تهیه “دمی گوجه”

دستور تهیه دمی گوجه ویژه:

برای تهیه دمی گوجه ویژه باید نکات ریزی که در ادامه طرز تهیه گفته می شود را به ترتیب و مرحله به مرحله اجرا کنید.اگر عدس پلو یا باقالی پلو قبلا درست کرده باشید می توانید به راحتی این پلو را درست کنید.


مواد لازم برای تهیه دمی گوجه:

برنج:1 و 1/2 پیمانه
گوجه فرنگی متوسط :6 عدد
پیاز :2 عدد پیاز
رب گوجه فرنگی :1 قاشق غذا خوری
کره :30 گرم
نمک، فلفل و زرچوبه :به مقدار لازم



طرز تهیه دمی گوجه در آشپز باشی :

برای درست کردن این پلو باید ابتدا برنج رابشویید و 2 تا 3 ساعت قبل خیس کنید .

این پلو بهتر است بصورت کته درست شود تا هم خوشمزه تر شود و هم مواد مغذی برنج از بین نرود.

آب برنج باید به صورتی باشد که حدود نصف یک بند انگشت آب بالای برنج ایستاده باشد. کمی هم نمک به آن اضافه کنید .حتما برنج را بچشید تا میزان نمک زیاد نشود.

پیاز ها را نگینی خرد کنید.

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و بعد از داغ شدن روغن پیازها را داخل روغن تفت دهید.

وقتی پیازها نرمو سبک شدند ، به آن زرد چوبه و فلفل اضافه کنید و تفت دهید .

بعد از یک دقیقه تفت ادویه ها رب گوجه فرنگی را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگ دهد.

گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و خرد کنید. سپس به همراه کره و مقداری نمک به مواد پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید.
دمی گوجه ساده

حرارت را ملایم کنید تا گوجه ها بپزند و آبشان کشیده شود.

قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید و در آن را بگذارید تا آب برنج به جوش بیاید و بخار شود.

قبل از اینکه آب برنج کاملا کشیده شود مایه دمی گوجه را به برنج اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا آب برنج کاملا کشیده شود.

سپس حرارت را کم میکنیم و یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار میدهیم تا ته برنج نسوزد و ته دیگ خوشرنگی داشته باشید.

بعد از 45 تا 50 دقیقه دم کشیدن پلو ، آن را در ظرف بکشید و در کنار ترشیجات مختلف و سبزی خوردن میل کنید.

نکاتی برای خوشمزه تر شدن و خوش رنگ تر شدن دمی گوجه:
در صورت دلخواه به دمی گوجه ،سیب زمینی هم میشود اضافه کرد.
اگر یک عدد لیمو عمانی به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید دمی گوجه شما خوشمزه تر میشود.
برای خوشرنگ تر شدن غذا میتوانید یک قاشق رب گوجه فرنگی به غذا اضافه کنید.
با اضافه کردن 2 تا 6 قاشق شیر به برنج ته دیگ خوشرنگ تری داشته باشید.البته با اینکار باید مقدار آب برنج را کم کنید.
بعد از دم کشیدن غذا روی آن مقداری کره بریزید.

منبع: foodamoz

نظرات

پست‌های پرطرفدار